Reisverhalen

Het ontstaan van stories to move

“Zullen we met de auto naar Nepal gaan”? Vraagt mijn vriend Johannes me tijdens een etentje met vrienden op een vrijdagavond, ergens in september 2016. Ja, waarom ook niet”? Was mijn antwoord. Het idee is geboren.

Waarom overland met de auto en niet met het vliegtuig? Is een reactie die we veel horen. Tja, en waarom niet gewoon beginnen met een reis naar Frankrijk, maar direct ver weg, naar Nepal? Een grote droom van Johannes is het kopen van een 4-wheeldrive. Ik droom altijd over reizen en had wel eens tegen Johannes gezegd dat ik het zo leuk zou vinden om hem mee te nemen naar Nepal. Het land waar ik een jaar gewoond heb, met zijn prachtige mensen en bergen. Waar ik stiekem toen zo nog veel langer had kunnen blijven.

Nu, ruim anderhalf jaar verder, gaat de droom gewoon werkelijkheid worden! Eind juli 2018 vertrekken Johannes en ik met onze landcruiser HJ60.

Omdat ik zelf dol ben op verhalen en avonturen, houd ik altijd een dagboek bij tijdens mijn reizen. Vele papieren versies liggen ondertussen ergens in huis. Schrijven is voor mij herbeleven, nog een keer terug naar dat speciale moment, heerlijke eten of die verschrikkelijke hotelkamer.

Met deze reis heb ik ervoor gekozen alle verhalen onderweg vast te leggen op deze blog: Stories to move.

Wil je meeleven met onze overland trip door Europa, Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizië, China, Nepal en India? Schrijf je dan in voor onze nieuws updates!