Maak kennis met onze Toyota Landcruiser HJ60

Hoe komen we nu aan een mooie Toyota Landcruiser voor onze overland reis? Of nou ja, eigenlijk vooral een Toyota Landcruiser die binnen ons (niet te grote) budget valt, in goede staat is (aangezien ik tot op heden nog nooit een lekke band heb vervangen en mijn klus talent nog niet ontdekt is) en waar niet teveel aan kapot kan gaan gedurende onze trip. We krijgen de tip om eens langs Cruiserland in Maasdijk te gaan. Daar schijnen we kans te maken.

Ergens begin december 2017 bezoeken wij Cruiserland. Heel wat Landcruisers in soorten en maten van verschillende jaren staan buiten en binnen in de garage. Aan eigenaar Aat leggen we uit wat te zoeken en hij stelt ons heel wat vragen. Johannes is enigszins ingelezen door het overlanders handbook te hebben gelezen, ik mag nog heel wat leren denk ik terwijl ik hem allerlei technische auto termen hoor noemen.

Na een uitgebreid bezoek heeft Aad toegezegd mee te zoeken en ons te bellen als hij er één gevonden heeft die aan onze wensen voldoet. Een paar weken gaan voorbij en we proberen zelf via internet wat te zoeken. Maar hoe weet je nu of je een auto koopt die in goede staat is? Ergens half december krijgt Johannes een telefoontje; Aad heeft DE AUTO voor ons gevonden! Johannes is niet meer te houden en nog diezelfde week zijn wij bij Cruiserland.

Een Toyota Landcruiser HJ60 uit het bouwjaar 1983 staat klaar om aan ons verkocht te worden. Enthousiast zijn we direct; hij ziet er prachtig uit en is nog in goede staat! We komen een mooie prijs overeen en in januari 2018 mogen wij ons eigenaar noemen van deze Toyota Landcruiser.

De basis is er; we kunnen rijden! Nu alleen nog even nadenken hoe de auto verder ingericht wordt.

 

 

One thought on “Maak kennis met onze Toyota Landcruiser HJ60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *